Categories

Archive

Disclaimer

De meningen ge-uit door medewerkers en studenten van de TU Delft en de commentaren die zijn gegeven reflecteren niet perse de mening(en) van de TU Delft. De TU Delft is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van hetgeen op de TU Delft weblogs zichtbaar is. Wel vindt de TU Delft het belangrijk - en ook waarde toevoegend - dat medewerkers en studenten op deze, door de TU Delft gefaciliteerde, omgeving hun mening kunnen geven.

Congratulations! Delft Hyperloop Wins SpaceX Hyperloop Pod Competition

Teamfoto met prijs en pod

Yet another dreamteam has shown the world the innovative and technical strengths of the students of TU Delft. The Delft Hyperloop team won the Space X Hyperloop competition last weekend. Congrats guys!

29 teams from all over the world participated in the competition held by Elon Musk. They build ‘pods’ for the futuristic concept of Hyperloop, a transport system in which people and goods will travel through tubes with an incredible high speed. After months of preparations and design all teams got the chance to test their pods at SpaceX, Los Angeles, where a tube of 1,25 kilometers was built, trying to achieve¬†the highest speed as possible. During the competition the pod of Delft hyperloop reached a speed of 90 km/h. In longer tubes the prototype should be able to reach up to 1200 km/h. Also the design and construction of the Delft prototype was awarded with the first prize!

Read more

Comments are closed.

¬© 2011 TU Delft