Categories

Archive

Disclaimer

De meningen ge-uit door medewerkers en studenten van de TU Delft en de commentaren die zijn gegeven reflecteren niet perse de mening(en) van de TU Delft. De TU Delft is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van hetgeen op de TU Delft weblogs zichtbaar is. Wel vindt de TU Delft het belangrijk - en ook waarde toevoegend - dat medewerkers en studenten op deze, door de TU Delft gefaciliteerde, omgeving hun mening kunnen geven.

TU Delft students European champion MotoE

Congrats to the Nova Electric Racing team! This past weekend they secured the European Championship at the Donington Park Circuit in England. In the past year the team worked hard on the electric racing motor, especially designed for this specific racing competition. They fought bravely throughout the season, with result, as they can now call themselves European champions.

Motor

The Nova Motorcycle weighs 200kg and has a continuous power of 140kW (190hp) and a torque on the rear wheel of more than 500 Nm. It can race up til 40 kilometers before running out of sweet battery juice.

MotoE

The MotoE championship is organised to stimulate innovation in electric motorcycles. Participating teams come from various backgrounds, either universities or companies.

Want to know more about Nova Bike? Check out http://novaracing.nl/

Photo: motoeracing.com

Comments are closed.

© 2011 TU Delft