Student Portal

Visit Student portal

Categories

Archive

Disclaimer

De meningen ge-uit door medewerkers en studenten van de TU Delft en de commentaren die zijn gegeven reflecteren niet perse de mening(en) van de TU Delft. De TU Delft is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van hetgeen op de TU Delft weblogs zichtbaar is. Wel vindt de TU Delft het belangrijk - en ook waarde toevoegend - dat medewerkers en studenten op deze, door de TU Delft gefaciliteerde, omgeving hun mening kunnen geven.

Lasershow Nuna7 op hoogste gebouw van TU Delft Campus

Het Nuon Solar Team van de TU Delft staat halverwege de World Solar Challenge in Australië op de eerste plek. Het Delftse team heeft 20 minuten voorsprong op de nummer twee Tokai, uit Japan. Studenten en medewerkers van de TU Delft leven intens mee met het Nuon Solar Team. Sinds afgelopen vrijdag is de voortgang van de Nuna7 op spectaculaire wijze te volgen via een lasershow op de hoogbouw van de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica (EWI), het hoogste gebouw van de TU Delft Campus.

Up-to-date
De Lasershow is ontworpen en gefaciliteerd door Resal Laser en wordt door student Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek Dennis Eijpe up-to-date gehouden met de laatste gegevens over de race. Hij heeft een programma geschreven dat met de GPS-coördinaten gegeven op de website van de World Solar Challenge, precies uitrekent waar alle auto’s zich onderweg bevinden; en bovendien hoeveel kilometer ze al hebben afgelegd en hoever ze van de koppositie zijn verwijderd. Tot zondagochtend 13 oktober staat de lasershow van zonsondergang tot zonsopkomst aan. Vanaf de Aula-kant van de campus is de show het best te zien.

Finish
Over de race mag zeven dagen gedaan worden, maar de verwachting is dat de Nuna7 al veel eerder, in de nacht van woensdag 9 oktober op donderdag 10 oktober zal finishen. Bij de start van de race ontstond al een spontaan aftelfeest. Waarschijnlijk verzamelen de Delftse studenten zich ook weer rond EWI om de finish te vieren.

Bekijk het filmpje.

Comments are closed.

© 2011 TU Delft