Student Portal

Visit Student portal

Categories

Archive

Disclaimer

De meningen ge-uit door medewerkers en studenten van de TU Delft en de commentaren die zijn gegeven reflecteren niet perse de mening(en) van de TU Delft. De TU Delft is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van hetgeen op de TU Delft weblogs zichtbaar is. Wel vindt de TU Delft het belangrijk - en ook waarde toevoegend - dat medewerkers en studenten op deze, door de TU Delft gefaciliteerde, omgeving hun mening kunnen geven.

Invoering Leenstelsel Studiefinanciering – Studiefinanciering tijdens je Master

Voor TU Delft studenten die nu in hun 3e of 4e jaar van inschrijving in het hoger onderwijs zitten is het volgende van belang.

Studenten die nog tijdens dit studiejaar 2014/2015 hun bachelor afronden kunnen conform het bestaande inschrijfbeleid van de TU Delft maandelijks starten met hun masteropleiding.  Studenten die vóór of op 1 augustus 2015 zijn ingeschreven en gestart met hun masteropleiding vallen onder het huidige stelsel van studiefinanciering, dus met behoud van basisbeurs. Studenten die zich op of na 1 september 2015 inschrijven en starten met hun master, en niet eerder een masterinschrijving hebben gehad, vallen onder de regels van het nieuwe leenstelsel, en krijgen een studievoorschot in plaats van een basisbeurs. Let op, wanneer je je ná 1 augustus inschrijft, geldt je inschrijving dus pas vanaf 1 september en val je gedurende de masteropleiding onder het nieuwe leenstelsel.

Als je verwacht je bacheloropleiding voor het einde van dit studiejaar af te ronden en direct door wilt gaan met je master moet je dus op tijd je verzoek tot inschrijving voor een masteropleiding in Studielink te doen. Om nog in het studiejaar 2014/2015, met als laatste mogelijkheid de maand augustus 2015,  ingeschreven te worden in een master moet aan de volgende voorwaarden zijn voldaan:

  • het laatste onderdeel van de bacheloropleiding is uiterlijk 31 juli 2015 succesvol afgerond;
  • je hebt je aangemeld voor het bachelor examen, uiterlijk 20 werkdagen voor de dag van de examenzitting;
  • vóór 31 juli 2015 is in Studielink een verzoek tot een masterinschrijving gedaan, die nog betrekking heeft op het studiejaar 2014/2015;
  • je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden van de masteropleiding en hebt voldaan aan de betalingsverplichtingen.

Vervolgens moet je via Studielink inschrijven voor het studiejaar 2015/2016.

Comments are closed.

© 2011 TU Delft