Categories

Archive

Disclaimer

De meningen ge-uit door medewerkers en studenten van de TU Delft en de commentaren die zijn gegeven reflecteren niet perse de mening(en) van de TU Delft. De TU Delft is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van hetgeen op de TU Delft weblogs zichtbaar is. Wel vindt de TU Delft het belangrijk - en ook waarde toevoegend - dat medewerkers en studenten op deze, door de TU Delft gefaciliteerde, omgeving hun mening kunnen geven.

Congrats to the TU Delft iGEM dreamteam

Congratulations to the TU Delft iGEM dreamteam! Yesterday they were awarded the grand prize in the International Genetically Engineered Machine (iGEM) competition during the award ceremony in Boston. The team developed a tool that enables farmers to test on-site if a cow suffering from a bacterial infection is infected with antibiotic resistant bacteria. Based on the output, the farmers can adapt their antibiotics usage, resulting in a more targeted treatment.
Multiple awards
The TU Delft dreamteam did not only win the competition but also received multiple other awards:
  • Best New Application Project (Track Winner)
  • Best Presentation
  • Best Integrated Human Practices
  • Best Education & Public Engagement
  • Best Supporting Entrepreneurship
  • Best Innovation in Measurement
  • Best New Composite Part
  • Best Part Collection

You can read the entire article (in Dutch) on www.tudelft.nl 

More information
Interested in more information on the iGEM team? Visit their website igemtudelft.nl, facebook or send an e-mail to tudelft.igem@gmail.com.

 

Save

Comments are closed.

© 2011 TU Delft