Categories

Archive

Disclaimer

De meningen ge-uit door medewerkers en studenten van de TU Delft en de commentaren die zijn gegeven reflecteren niet perse de mening(en) van de TU Delft. De TU Delft is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van hetgeen op de TU Delft weblogs zichtbaar is. Wel vindt de TU Delft het belangrijk - en ook waarde toevoegend - dat medewerkers en studenten op deze, door de TU Delft gefaciliteerde, omgeving hun mening kunnen geven.

Scientists of TU Delft created the smallest autonomous racing drone in the world

The drone-racing team of MAVLab succeeded in creating the smallest autonomous racing drone in the world. The drone has a diameter of 10 centimetre and weighs 72 grams. With only one camera and very little onboard processing, the drone flies autonomously through a racetrack.

 Picture: Yingfu XU, TU Delft

One of the challenges during the creation process, was the usage of just only one small camera and the limited amount of data processing. The most important innovation is the prediction of movement and computer vision. Want to know more about this self-directing and artificial intelligence racing drone? Watch https://youtu.be/sOZJt35dIxM or go to the website of MAVLab.

 

Comments are closed.

© 2011 TU Delft