Student Portal

Visit Student portal

Categories

Archive

Disclaimer

De meningen ge-uit door medewerkers en studenten van de TU Delft en de commentaren die zijn gegeven reflecteren niet perse de mening(en) van de TU Delft. De TU Delft is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van hetgeen op de TU Delft weblogs zichtbaar is. Wel vindt de TU Delft het belangrijk - en ook waarde toevoegend - dat medewerkers en studenten op deze, door de TU Delft gefaciliteerde, omgeving hun mening kunnen geven.

Fountain trial to improve water quality

A fountain has been placed in the pond in front of the IDE faculty and Pulse. The spraying water is not only nice to see, but is primarily intended to improve the quality of the water in the pond. Because the water is nutrient-rich and the oxygen level is low, the poisonous blue-green algae develops on hot days. The fountain increases the oxygen content to combat the algae. This makes it more pleasant for the fish that gasp for air. The fountain will initially be in place for one month. After that, the outside temperature will drop, allowing the water to contain more oxygen of its own and preventing algae from growing. If the test has a positive effect, the possibility of a more structural use of the fountain will be examined.

————————————————————

Proef met fontein voor verbetering waterkwaliteit
In de vijver voor het plein bij de faculteit IO en Pulse is een fontein geplaatst. Het opspuitende water is niet alleen leuk om te zien, maar vooral bedoeld om de kwaliteit van het water in de vijver te verbeteren. Omdat het water voedselrijk is en het zuurstofgehalte laag, ontstaat de giftige blauwalg op warme dagen. De fontein vergroot het zuurstofgehalte waarmee de alg wordt bestreden.

Zo wordt het voor de naar lucht happende vissen aangenamer.
De fontein is er in eerste instantie één maand. Daarna wordt de buitentemperatuur lager, waardoor het water uit zichzelf meer zuurstof kan bevatten en algen niet meer groeien. Als de proef een positief effect heeft, wordt bekeken of de fontein structureler kan worden ingezet.

Comments are closed.

© 2011 TU Delft