Student Portal

Visit Student portal

Categories

Archive

Disclaimer

De meningen ge-uit door medewerkers en studenten van de TU Delft en de commentaren die zijn gegeven reflecteren niet perse de mening(en) van de TU Delft. De TU Delft is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van hetgeen op de TU Delft weblogs zichtbaar is. Wel vindt de TU Delft het belangrijk - en ook waarde toevoegend - dat medewerkers en studenten op deze, door de TU Delft gefaciliteerde, omgeving hun mening kunnen geven.

Camera surveillance at car park P-sports: increasing safety on the campus

For Dutch please scroll down

The P-Sports car park near building 71 on the Van Den Broekweg has recently been the scene of numerous car break-ins and damage. Also, people using the car park for other criminal activities cause a lot of nuisance. As a result, students, staff, visitors to the surrounding buildings and residents of the Green Village no longer feel safe in this area.

Although our own security, outsourced to G4S, has been intensified and the police as well as non-police enforcers have increased surveillance, this has not yet led to a reduction of the nuisance. That is why it has now been decided to install two high-resolution cameras from today 30 October. Images from these cameras can be made available to the police in order to track down perpetrators.

The cameras will be placed near the red dots in the image below. The blue arrow shows the entrance and the orange diamonds show the entrances and exits for pedestrians.

__________________

Camerabewaking bij Parkeerdek P-sport

Vanaf vrijdag 30 oktober worden er twee camera’s geplaatst bij het parkeerdek P-Sports bij gebouw 71 aan de Van Den Broekweg. Hiertoe is besloten omdat er de laatste tijd veel vernielingen aan auto’s en diefstallen plaatsvinden met flinke schade voor bezoekers van de campus als gevolg. Daarbij is er veel overlast door mensen die het parkeerdek gebruiken voor andere criminele activiteiten. Dit alles zorgt voor een gevoel van onveiligheid bij studenten, medewerkers en bezoekers van de omliggende gebouwen en bij de bewoners van de Green Village op onze campus.

Hoewel het eigen toezicht, dat door de TU Delft is uitbesteed aan G4S, geïntensiveerd is en ook de handhaving en de politie vaker surveilleren, is het nog niet gelukt om de diefstallen en het overlast terug te dringen. Daarom is er nu voor gekozen om twee hoge resolutie camera’s te plaatsen. De beelden worden eventueel ter beschikking van de politie gesteld om de daders op te sporen.

De camera’s worden geplaatst bij de rode stippen op onderstaande afbeelding. De blauwe pijl geeft de ingang weer en de oranje ruiten geven de in- en uitgangen voor voetgangers weer.

Comments are closed.

© 2011 TU Delft