Student Portal

Visit Student portal

Categories

Archive

Disclaimer

De meningen ge-uit door medewerkers en studenten van de TU Delft en de commentaren die zijn gegeven reflecteren niet perse de mening(en) van de TU Delft. De TU Delft is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van hetgeen op de TU Delft weblogs zichtbaar is. Wel vindt de TU Delft het belangrijk - en ook waarde toevoegend - dat medewerkers en studenten op deze, door de TU Delft gefaciliteerde, omgeving hun mening kunnen geven.

Compulsory facemasks and Corona tests

Nederlands staat onder het Engels bericht

Compulsory wearing of face masks

The COVID-19 (Temporary Measures) Act will enter into force from December 1st. It covers matters such as the compulsory wearing of face masks in indoor public spaces such as shops, museums, restaurants and theatres. The government will say more about this in the near future.

Testing

From 1 December 2020 you will be able to get a test if you have no symptoms but are at an increased risk of having been infected. For example, if the CoronaMelder app sends you a notification about an infection risk, or if you have been identified as part of contact tracing efforts. From the moment you are notified you will need to self-isolate. After five days you can be tested. If the result is negative you no longer need to self-isolate.

More info on Government.nl.

Mondkapjes dragen verplicht 

Vandaag, 1 december 2020 gaat de tijdelijke wet maatregelen COVID-19 in. Dan gaat onder andere een mondkapjesplicht gelden in publieke binnenruimtes zoals winkels, musea, restaurants en theaters. Het kabinet zal daar binnenkort verder over communiceren.

Corona test

Vanaf vandaag kan iemand ook getest worden als hij of zij geen klachten heeft, maar wel risico heeft gelopen op een besmetting. Dus als de CoronaMelder-app een melding geeft over een besmettingsrisico, of als iemand naar voren komt uit het bron- en contactonderzoek. Vanaf dat moment gaat diegene in quarantaine. Na 5 dagen kan hij of zij zich laten testen en bij een negatieve test kan de quarantaine worden opgeheven.

Meer info op Rijksoverheid.nl.

 

Comments are closed.

© 2011 TU Delft